Dit zijn onze bewoners

Dit is Luca, buiten altijd paraat om de stok op te halen en binnen ligt ze op haar rug te wachten om op haar buik geaaid te worden. Waar Tessa gaat is Luca ook en daarom mag ze ook niet ontbreken in deze voorstelronde. Ze heeft de omgeving van Dieren al even verkend en het valt haar niet tegen. Ze kan ook niet wachten om de mensen in Dieren te ontmoeten!
Ik ben Timo, 27 jaar en woon mijn leven lang al in Amsterdam. Het is erg inspirerend in een bruisende gemeenschap op te groeien, hoewel ik altijd verlangen heb gehad naar buiten wonen. Ik probeer altijd wel een balans te vinden tussen de buiten en binnen wereld. Ik werk als data scientist, maak schilderijen, speel piano, onderhoud een groentetuin, maak tochten met een zeilboot, ben altijd opzoek naar nieuwe wandelroutes.. Inspiratie is dan ook vooral daar te vinden: buiten. Dieren is een mooie compromis; in de gemeenschap van een dorp maar omringd door een wijde natuur. Het lijkt mij fantastisch met een energieke groep daar iets moois neer te zetten.
Hallo daar! Ik ben Tessa, 27 jaar oud en ik ben op het moment aan het afstuderen voor de master ‘artificial intelligence’ door uit te zoeken hoe algoritmen eerlijk en beter begrijpbaar gemaakt kunnen worden voor de overheid. Met minstens zoveel liefde pak ik graag projecten op voor bij mij in de buurt. Zo heb ik moestuinen opgezet en kunnen mensen naar mij met hun weckpotten om verpakkingsvrij eten te halen. Ik merk dat mijn twee verschillende kanten (soms werk ik achter de computer en soms bouw ik moestuinen) allebei gevoed moeten worden en ik voel dat dat precies kan als ik in een woongroep woon. Of, als ik mijn moeder quote: “gemeenschappelijk wonen lijkt voor jou een soort levensbehoefte”.
Ik ben Hubert, 30 jaar en geboren te Zutphen. Ik ontwerp elektrische voertuigen in Amsterdam maar ik zie mijzelf liever wonen en werken in het oosten van het land omdat ik hier ben opgegroeid en verder denk ik ook dat wij een hoop levendigheid kunnen brengen naar Dieren. Ik ben erg handig en heb een grote voorliefde voor (race)fietsen. Het liefst repareer ik mensen hun fietsen en leer ze ook gelijk hoe dit goed gedaan kan worden. Ik zou dit graag willen vormgeven door een “repairshop” op te zetten, waar mensen heen kunnen komen met hun product, het leren repareren/het product gerepareerd laten worden en waar mensen lekker kunnen kletsen onder het genot van een bak koffie/thee.
Hoi, mijn naam is Dinand. Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek waar ik 30 jaar geleden geboren ben. De afgelopen tien jaar heb ik in de Randstad gewoond, waarvan het voornaamste gedeelte in Amsterdam. Daar heb ik, door het studentencomplex waar ik terecht ben gekomen, (her)ontdekt hoe belangrijk een buurt is voor een mens. Waar ik dan ook de meeste energie van krijg is het creëren van een fijne omgeving voor iedereen die er invertoeft. Verder ben ik bijna klaar met studeren en hoop ik vervolgens bij de gemeente Arnhem/provincie Gelderland aan de gang te gaan in de culturele sector. Dieren is voor mij wat dat betreft het idioom van potentie wanneer je het hebt over het kunnen opzetten van een fijn thuis op een prachtige plek.
Ik ben Eli, 30 jaar oud en ik ga ook deelnemen aan dit avontuur! Het is wel spannend om Amsterdam achter te laten, maar ik doe het met een hele leuke groep mensen (zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt). Wie ben ik? Geen idee, maar... ik lees graag, ik ben naar Noord-Korea geweest, dol op boulderen en ook wel eens uit een vliegtuig gesprongen. Ik heb in Amsterdam een studenten vereniging gestart waar we studenten en docenten aan de universiteit leren mediteren. Ik zou meditatie ook willen delen in Dieren en omstreken, voor mensen die willen leren mediteren zonder zweverig gedoe. Verder heb ik een baan als Machine Learning Engineer—ik bouw programma's die gebruik maken van kunstmatige intelligentie!
Ik ben Fleur, 37 jaar en de gelukkige die de HuisDieren compleet mag maken. Van Amsterdam-Oost naar Dieren lijkt een grote stap, maar vloeit voort uit een jarenlang borrelend verlangen om dichter bij de natuur te wonen. Ik heb ontzettend veel zin om dit avontuur samen met een nieuwe groep leuke mensen aan te gaan! Wat ik meeneem? Mijn cello, een groot aantal andere muziekinstrumenten, en een flinke dosis werk- en levenslust. Mijn droom is dat ons huis niet alleen een fijne woonplek wordt, maar in de toekomst ook als (buurt)podium kan dienen voor kleine concertjes, theatervoorstellingen of ander moois.
Ik ben Martijn Swinkels 31 jaar, geboren in Mierlo. Naar Amsterdam vertrokken om hier mijn studie product design te volgen. Deze heb ik in 2012 afgerond en vervolgens gaan werken als technisch tekenaar voor Wikkelhouse. Bij Wikkelhouse ontwerpen en fabriceren we zelfvoorzienende huizen die gebouwd zijn van karton. Behalve het werken als technisch tekenaar ben ik ook zeer geïnteresseerd in het groeien van mijn eigen groenten. Zo heb ik bij mijn vader in Mierlo een voedselbos geplant. Hier heb ik ook mijn eigen steenoven/pizza bar gebouwd. Deze steenoven zou ik ook graag in Dieren willen verwezenlijken. Zodat we een gezellige pizza plek in Dieren worden waar we heerlijke pizza’s serveren met vooral groenten uit onze eigen tuin.